•Sediul Agentiei pentru Protectia Mediului, printre cele mai poluate din Iasi
Potrivit datelor cuprinse in buletinul informativ al Agentiei de Protectie a Mediului Iasi din cadrul Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, valorile determinate pentru NO2, SO2 si NH3 se inscriu in limitele stabilite de STAS 12.574/1987, dar cantitatea de pulberi in suspensie depaseste de citeva zeci de ori maximul admis. Astfel, masuratorile efectuate in Copou (sediul Agentiei pentru Protectia Mediului) indica 7,6159 mg/m3 fata de 0,15 cit este stabilit de norme, situatia fiind aproape catastrofala la Gara (Conel) - 30,6539 - si Pacurari (S.C. Niciman S.A.) - 10,1034.
In ceea ce priveste apa pe care o utilizeaza iesenii, ea poate fi cu indulgenta clasificata la categoria a-II-a de calitate. Masuratorile inspectorilor agentiei in zona amonte statia de epurare Iasi indica o cantitate de oxigen dizolvat de 4,01 mg/m3 care permite incadrarea la categoria a-III-a de calitate (4 mg/m3) si o ingrijoratoare cantitate de substante organice - 37,06 mg/m3 fata de 25 admis. Aceeasi situatie este prezenta si la Holboca, cu specificatia ca oxigenul dizolvat este in acest caz sub limitele admise - 2,82 mg/m3.
Alec DANILA
•Sediul Agentiei pentru Protectia Mediului, printre cele mai poluate din Iasi
Potrivit datelor cuprinse in buletinul informativ al Agentiei de Protectie a Mediului Iasi din cadrul Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, valorile determinate pentru NO2, SO2 si NH3 se inscriu in limitele stabilite de STAS 12.574/1987, dar cantitatea de pulberi in suspensie depaseste de citeva zeci de ori maximul admis. Astfel, masuratorile efectuate in Copou (sediul Agentiei pentru Protectia Mediului) indica 7,6159 mg/m3 fata de 0,15 cit este stabilit de norme, situatia fiind aproape catastrofala la Gara (Conel) - 30