Sa mai dam o tura la greci. (Bucataria de vara de pe malul Marii Egee te face praf!). Salata de capere. Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 cepe mari, 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 150 g capere mari (se gasesc la borcane), o lingura de otet de vin, sare, piper, o legatura de patru...
Sa mai dam o tura la greci
(Bucataria de vara de pe malul Marii Egee te face praf!)
Salata de capere
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 cepe mari, 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 150 g capere mari (se gasesc la borcane), o lingura de otet de vin, sare, piper, o legatura de patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn intr-o tigaie si se caleste ceapa in el la flacara mica, pana se inmoaie si devine maro deschis. Se trec caperele printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga. Ceapa calita se stinge cu otet, apoi se adauga caperele. Se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. La masa, se amesteca salata de capere cu restul de untdelemn, se sareaza, se pipereaza si se adauga patrunjelul tocat.
Chiftelute de cartofi cu rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.
Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si