•Parerile iesenilor despre evolutia fenomenului astronomic al mileniului sint impartite. Unii au fost cu adevarat fascinati de frumusetea trecerii soarelui intr-un con de umbra, iar altii si-au gasit alte preocupari, de teama sau din ignoranta. Culmea, este faptul ca, au existat foarte multi tineri care au ignorat sa dea atentie maretului fenomen care se petrece o data la citeva sute de ani. Uneori nu este de ajuns o viata de om pentru a fi martorul fantasticei alinieri a Soarelui, Lunii si Pamintului.
Neculai Hogea (76 de ani), pensionar, stabilit in Suedia din 1990: "La eclipsa am stat in casa. Nu am privit fenomenul, deoarece nu am avut incredere in ochelarii comercializati pe piata. La virsta de 38 de ani, in 1961, am fost martorul unui fenomen asemanator, dar nu de o asemenea amploare".
Simona si Luminita Rusu, 17 si respectiv 19 ani, eleve: "Abia am venit de la mare si am fost extrem de obosite. Nu prea ne-a interesat eclipsa de soare. S-a facut prea mare tam-tam pe problema aceasta. Ne-am multumit sa privim, in schimb la televizor acest fenomen astronomic. Cred ca seismologii care au prevazut producerea unor catastrofe naturale in acest interval de timp nu au dreptate. S-a intimplat un fenomen normal fara consecinte negative asupra sanatatii celor din jur".
Floarea Marin (59 de ani), pensionara, din orasul Caracal: "Am venit in vizita la ginerele meu si, evident am observat eclipsa de soare. Nu mi s-a parut un lucru deosebit de curios, deoarece am fost martora unui fenomen asemanator in anul 1961, cind aveam 21 de ani. Pe atunci nu aveam nevoie de ochelari de protectie, ci pur si simplu ma uitam printr-un ciob de sticla afumata. Sotul meu mi-a transmis telefonic ca, la Caracal, eclipsa s-a vazut mai bine. La Iasi, portiunea de soare, cit era ea de mica, si cercul de raze in momentul maxim, a durat, din pacate, foarte putin. In a