Tigaile se curata de grasimea in care s-au prajit alimentele, folosind faina. Presarati o mana de faina pe peretii tigaii, asteptati sa absoarba uleiul si apoi frecati-o cu 2-3 bucati de hartie absorbanta. (Nu turnati niciodata grasimea ramasa in jgheabul chiuvetei, ci puneti-o intr-un ziar si apoi...
Tigaile se curata de grasimea in care s-au prajit alimentele, folosind faina. Presarati o mana de faina pe peretii tigaii, asteptati sa absoarba uleiul si apoi frecati-o cu 2-3 bucati de hartie absorbanta. (Nu turnati niciodata grasimea ramasa in jgheabul chiuvetei, ci puneti-o intr-un ziar si apoi aruncati-o la gunoi, intr-o punga. In timp, depunerile de grasime atrag murdaria si infunda tevile de scurgere.)
Platoul cu branza se aranjeaza intotdeauna punand la mijloc soiurile de branza moi, iar pe bordura cascavalul tare si telemeaua.
Foile de gelatina se inmoaie intotdeauna in apa rece, se storc si apoi se incorporeaza in compozitia fierbinte a retetei pe care o preparam, amestecand intruna pana se dizolva complet.
Muscatele, asezate pe pervazul ferestrei, alunga mustele si tantarii.
Frunzele de muscata, asezate intre puloverele de lana, alunga moliile.
Muscatelor nu le place singuratatea. Cresc mult mai frumos cand se afla impreuna cu alte flori.
Petele de grasime de pe parchet trebuie presarate cu talc, apoi se pune deasupra o sugativa si se calca cu fierul cald (nu fierbinte), fara aburi. Repetati operatia pana ce pata dispare.
Jeleul de strugurei (rujincini, ribizli), aplicat pe arsuri, alina durerea si impiedica aparitia basicutelor.
Heringii se desareaza lasandu-i vreme de doua ore intr-o baie de lapte.
Boabele de fasole uscata se inmoaie mai bine daca se adauga in fiertura un morcov curatat si taiat in lamele.
Fasolea uscata devine mai usoara pentru stomac daca se adauga in fiertura partea alba de