Rafinamente din legume. Supa de salata verde cu crutoane. Ingrediente (pentru 2 persoane): 50 g branza telemea (zdrobita si tinuta la frigider ca sa se intareasca), o salata mare (500-600 g), 2 cepe, un catel de usturoi, o lingura de unt, 1/2 l supa concentrata de legume (Knorr + apa), 200 g smantana...
Rafinamente din legume
Supa de salata verde cu crutoane
Ingrediente (pentru 2 persoane): 50 g branza telemea (zdrobita si tinuta la frigider ca sa se intareasca), o salata mare (500-600 g), 2 cepe, un catel de usturoi, o lingura de unt, 1/2 l supa concentrata de legume (Knorr + apa), 200 g smantana, 200 ml vin alb sec, sare, piper. Pentru crutoane: 2 felii de paine (toast), 2 linguri de unt.
Mod de preparare: Supa - Se curata salata, se spala si se lasa sa se scurga. Cateva frunze se taie fasii foarte subtiri si se pun deoparte. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se lasa sa se inabuse in untul incins. Se adauga foile intregi de salata, se calesc si ele putin, dupa care se toarna deasupra zeama de legume, smantana si vinul. Se fierbe supa circa 5 minute la foc mic, apoi se maruntesc foile de salata (cu mixerul) in zeama si se trece zeama printr-o sita. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca. Crutoanele - Feliile de paine (fara coaja) se taie cubulete si se rumenesc intr-o tigaie, in untul incins. Supa se serveste rece, cu crutoane, fasii subtiri de salata cruda si bucatele de branza telemea.
Budinca de macaroane cu ciuperci
Ingrediente (pentru 3 persoane): 300 g macaroane, sare, 3 cepe mari, 3 linguri ulei de masline, 500 g ciuperci, piper, 75 g praz (tulpini subtiri), 6-8 frunze de salvie, 3 fire de busuioc. Pentru glazura: 3 oua, 1/4 l lapte, 150 g telemea proaspata (nesarata), ierburi aromate, 2 linguri de parmezan (cascaval) ras.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele (al dente) in apa