Una dintre directiile dinamice ale dansului românesc, în stagiunea care abia s-a încheiat, a fost cea sustinută de Fundatia Culturală PROIECT DCM. Ultima realizare a acestei fundatii, creată de Cosmin Manolescu, a fost organizarea unei stagiuni permanente de dans contemporan, pe scena Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", în sala "Toma Caragiu", cu o frecventă lunară. În acest cadru si-au putut prezenta creatiile cei mai tineri coregrafi, unii dintre ei debutanti.
Dincolo de diversitatea motivelor inspiratoare, ceea ce îi uneste este căutarea unor modalităti noi de expresie, sincronizarea cu miscarea internatională de dans contemporan, pornirea pe drumuri nebătute încă. Toate aceste date s-au putut regăsi în creatiile prezentate în acest an, pe scena de lângă Grădina Icoanei, de Vava Stefănescu, în lucrarea Despre tine, de Cosmin Manolescu în Incursiune 2 si în dans X, de Florin Fieroiu în Înaripat, de Eduard Gabia în microrecitalul ce a cuprins piesele Solutia extremă, Drum, Solo si de Maria Baroncea în Piesa pentru mai târziu.
Indiferent de faptul că unele lucrări au rămas la stadiul de schite experimentale iar altele s-au rotunjit, devenind creatii împlinite - toate au un spirit comun, care ne îndreptăteste să putem vorbi de o generatie cu aceleasi aspiratii.
Unul dintre dezideratele si totodată una dintre realizările Fundatiei PROIECT DCM a fost organizarea de rezidente pentru coregrafi străini si colaborarea dansatorilor nostri cu acestia. Ultimul spectacol prezentat în cadrul stagiunii de dans contemporan de la sala "Toma Caragiu", a fost tocmai rezultatul unei astfel de colaborări: o coproductie a companiei DCM (România) si SILENDA (Franta), rezultat artistic al întâlnirii între trei coregrafi si dansatori veniti de la Paris, dintre care doi de origine italiană, si cinci dansatori români.
Spectacolul a fost alcătui