Omlete picante, de vara. Omleta cu gogosari . (ardei gras rosu). Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi (sa nu fie sfaramiciosi), 2 cepe, 150 g gogosari, 60 g masline verzi, 3 linguri ulei, sare, piper, 8 oua, boia dulce.. Mod de preparare: Se curata ceapa si cartofii, se spala gogosarii si se...
Omlete picante, de vara
Omleta cu gogosari
(ardei gras rosu)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi (sa nu fie sfaramiciosi), 2 cepe, 150 g gogosari, 60 g masline verzi, 3 linguri ulei, sare, piper, 8 oua, boia dulce.
Mod de preparare: Se curata ceapa si cartofii, se spala gogosarii si se indeparteaza nervurile si semintele, dupa care se taie toate - cartofii si maslinele felii, ceapa rondele, iar gogosarii fasii. Se incinge uleiul si se calesc cartofii si ceapa (la foc mic, circa 10 minute), se sareaza, se pipereaza si apoi se adauga gogosarii si maslinele si se inabusa inca 5 minute.
Se bat ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se toarna peste legume. Se lasa sa se-ntareasca omleta circa 10 minute, la foc potrivit. Se intoarce pe partea cealalta si se prajeste inca 4 minute.
Ca garnitura: masline sau muraturi.
Atentie: ouale se bat usor cu furculita, dar sa nu faca spuma, pentru ca atunci omleta se-ntareste si se rupe la prajit.
Omleta gen pizza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g rosii, un catel de usturoi, o legatura busuioc, 200 g salam, 150 g cascaval de vaca (moale), 8 oua, 90 g parmezan, piper, sare, 4 linguri ulei, busuioc pentru garnisit.
Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie jumatate cubulete si jumatate felii. Usturoiul, curatat, se toaca marunt. 2/3 din salam se taie bucatele, restul, la fel ca si cascavalul de vaca, se taie felii. Busuiocul, spalat si zvantat, se taie marunt.
Se bat ouale, se incorporeaza busuiocul si parmezanul ras, se sareaz