Apa calda si curenta, energie electrica, telefoane au costuri extrem de ridicate. In mod normal ponderea costurilor acestor servicii nu ar trebui sa depaseasca 30% din veniturile salariale ale unei familii. In prezent, acestea costuri depasesc veniturile totale ale majoritatii beneficiarilor. Preturile practicate de regiile autonome - RAT, RAJAC, CFR etc - sint foarte mari, chiar daca unele din acestea primeasc bani de la bugetul de stat. Principalele sindicate din Romania pregatesc proteste impotriva preturilor ridicate ale serviciilor catre populatie, asigurate de regiile autonome. Iata ce cred iesenii despre aceste proteste.
•Vicenta Paduraru, 62 de ani, pensionara: "Asteptam de mult sa faca si sindicatele ceva, insa acestea se misca foarte incet. Liderii de sindicat nu par loiali intereselor oamenilor pe care ii reprezinta. Insa, aceste proteste ar fi intr-adevar ceva bun. Asta pentru ca regiile autonome ne jupoaie. Viata este foarte grea, iar banii pe care ii dam pe intretinere, curent, bilete de transport sint foarte multi. Aproape ca nu mai ramin cu nimic din pensie daca achit intretinerea, curentul si telefonul".
•Virgil Iftimie, 61 de ani, sofer: "Ar fi foarte bine daca aceste proteste s-ar desfasura in toata tara. Atunci ar avea efect. Cu banii pe care ii cistig abia ma descurc sa platesc intretinerea si sa traiesc. Nu mai zic ca de citeva luni vreau sa-mi cumpar o pereche de pantofi, dar nu-mi ajung banii. Trebuie sa platesc curentul ca altfel mi-l taie, trebuie sa platesc intretinerea ca altfel ma dau afara din casa si tot asa".
•Cornelia Drenea, 51 de ani, educatoare: "Regiile autonome practica preturi astronomice in comparatie cu veniturile oamenilor. Cind mai ai si copii la scoala si rata la un televizor, iti vine sa te dai cu capul de pereti. Numai intretinerea, curentul si telefonul inseamna mai mult de j