In urma cu doua zile a avut loc la Prefectura sedinta Comisiei Consultative de Dialog Social, la care au participat reprezentanti ai sindicatelor. Una din problemele discutate a fost aceea a costurilor foarte ridicate a serviciilor prestate de regiile autonome, in special la energie termica si electrica, apa si canalizare, telefoane, etc. In opinia liderului Uniunii Sindicale Teritoriale Iasi a CNS "Cartel Alfa", Ioan Albu, aceste costuri nu ar trebui sa depaseasca 30% din veniturile salariale ale unei familii, in vreme ce, in Romania, ele depasesc chiar 100%. "Avem in vedere o intinire cu ministrul finantelor, Decebal Traian Remes, in care vom discuta despre aceasta problema, urmata de o suita de alte cinci intilniri, in care se va discuta despre liberalizarea pretului energiei electrice, atit la nivel de confederatii nationale, cit si la nivelul judetului", a precizat Ioan Albu.
Potrivit ultimelor date prezentate de catre Directia de Statistica, in judetul Iasi, fata de anul 1990, la nivelul lunii iulie a acestui an, preturile serviciilor s-au majorat de nu mai putin de 1.290,72 ori, "salturile" cele mai semnificative inregistrindu-se in anii 1997 si 1998, cind preturile practic s-au dublat.
Mihai ANDREI
In urma cu doua zile a avut loc la Prefectura sedinta Comisiei Consultative de Dialog Social, la care au participat reprezentanti ai sindicatelor. Una din problemele discutate a fost aceea a costurilor foarte ridicate a serviciilor prestate de regiile autonome, in special la energie termica si electrica, apa si canalizare, telefoane, etc. In opinia liderului Uniunii Sindicale Teritoriale Iasi a CNS "Cartel Alfa", Ioan Albu, aceste costuri nu ar trebui sa depaseasca 30% din veniturile salariale ale unei familii, in vreme ce, in Romania, ele depasesc chiar 100%. "Avem in vedere o intinire cu ministrul finantelor, Decebal Traian Remes, in care