Inceputul unei traditii la Sibiu. Sarbatoarea berii. Cu ceva timp in urma, la Sibiu ne-a fost dat sa traim nasterea (speram) a unei traditii. Mai intai, a fost ideea care plutea in aer: un festival al berii la Sibiu, in Piata Mare, odinioara pulsul comercial al cetatii. Apoi au venit indoielile: oare...
Inceputul unei traditii la Sibiu
Sarbatoarea berii
Cu ceva timp in urma, la Sibiu ne-a fost dat sa traim nasterea (speram) a unei traditii. Mai intai, a fost ideea care plutea in aer: un festival al berii la Sibiu, in Piata Mare, odinioara pulsul comercial al cetatii. Apoi au venit indoielile: oare se urnesc sibienii? Oare vor veni berarii? Oare vremea va tine cu organizatorii? Ce mai lipsea a fost un om care sa-si suflece manecile si sa se arunce in aventura organizarii acestei premiere si, mai ales, un om care sa nu se lase doborat de indoieli. Si s-a gasit: Andreas Huber - un intreprinzator german, originar din Cristian (de langa Sibiu) si-a luat, cum s-ar zice, inima in dinti si s-a apucat de treaba.
Transfug in 1985 in Germania si intors in 1990 in Romania, Huber si-a incropit o afacere la Sibiu, fiind la ora actuala patronul firmei "Limorom", unic importator si distribuitor in Romania al produselor Liqui Moly. Cu ideea de a organiza si la Sibiu un festival al berii dupa modelul german, Huber a cochetat curand dupa intoarcerea sa acasa. Dar aveau sa treaca ani pana a gasit in consulul german Arnulf Braun (un bavarez originar din patria berii) un partener tot atat de hotarat sa apuce taurul de coarne.
Intr-un timp record, Huber si colaboratorii sai au reusit sa mobilizeze firme producatoare de bere, sponsori, si au castigat de partea lor - ca patroni ai festivalului - Primaria Sibiului si Consulatul General al Republicii Federale Germania.
Pe tot parcursul festivalului, care a durat trei zile (si trei n