E vremea pinii!. Cand e vorba de paine, romanii nu pot sa fie opriti. . Le cantam in struna, oferindu-le gospodinelor cateva retete de exceptie, . in care painea se poate gati . Ficatei de pasare pe paine de grau (integrala). Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii de paine, 4 cepe rosii, un mar, 250...
E vremea pinii!
Cand e vorba de paine, romanii nu pot sa fie opriti.
Le cantam in struna, oferindu-le gospodinelor cateva retete de exceptie,
in care painea se poate gati
Ficatei de pasare pe paine de grau (integrala)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii de paine, 4 cepe rosii, un mar, 250 g ficatei de pui, o lingura faina, 3 linguri unt, 50 ml vin alb.
Mod de preparare: Se prajesc feliile de paine. Ceapa, curatata, se taie rondele. Marul se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai subtiri. Ficateii se dau prin faina. Se incinge untul (2 linguri), se prajeste ceapa, se scoate, se prajesc bucatile de mar (circa 5 minute). Se scot, se adauga restul de unt si se prajesc ficateii (tot 5 minute). Se toarna peste ei vinul, se sareaza si se pipereaza. Se adauga ceapa si marul, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care compozitia se asaza pe feliile de paine prajita. Se servesc imediat.
Supa-crema de telina cu paine si cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): o radacina mare de telina (500 g), 2 cartofi (100 g), o ceapa, 20 g unt, 150 ml suc de mere, 1/2 l concentrat de pasare (Knorr + apa), sare, piper, nucsoara, 100 ml frisca batuta. Painea cu cascaval: 6 felii de paine patrata (toast), 2 linguri ulei de floarea soarelui, 50 g cascaval ras, 100 g jambon (muschiulet afumat), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se curata si se spala zarzavatul. Telina si cartofii se taie bucatele, ceapa se toaca marunt. Se incinge untul si se caleste putin ceapa, dupa