Retete cu mere. Cine zice ca parfumatele si zemoasele mere se potrivesc numai in prajituri? Langa carne sau peste sunt la fel de gustoase, imprumutandu-le o savoare aparte, care aduce soarele toamnei in farfurii . Supa de mere cu praz si susan. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz, 2 linguri de...
Retete cu mere
Cine zice ca parfumatele si zemoasele mere se potrivesc numai in prajituri? Langa carne sau peste sunt la fel de gustoase, imprumutandu-le o savoare aparte, care aduce soarele toamnei in farfurii
Supa de mere cu praz si susan
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz, 2 linguri de unt topit, o lingura de praf de curry dulce (facultativ), o lingurita de paprika dulce (boia), un litru de apa fiarta cu Delikat, 2 mere, 2 linguri de suc de lamaie, 2 linguri de susan, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se curata prazul de mustati si de frunze, se taie in doua pe lung si se spala. Tulpinile se taie apoi pe lat, in inele de 1 cm latime. Se calesc intr-o lingura de unt topit, pus sa se incinga in oala. Se pune deasupra praful de curry si de boia, se lasa si ele sa se caleasca usor, apoi se toarna apa fiarta cu Delikat si se lasa lichidul cu prazul sa dea un clocot.
Se curata un mar, se taie in sferturi, curatindu-se de casuta si seminte. Se da pe razatoarea mare si se pune in supa. Se pune totul la fiert, pe flacara mica, circa 10 minute. Intre timp, se curata si celalalt mar, se taie in patru, apoi in felii mai subtiri. Se calesc in untul topit ramas, nu mai mult de doua minute. Deasupra se pun semintele de susan si se lasa sa se inmoaie. Se gusta supa de sare si de piper. Cand se serveste la masa, se pune in fiecare farfurie cate o lingura din compozitia de mar calit un susan.
Pizza cu mere si branza de burduf
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pachete cu aluat de pizza, o ceap