•Piinea neagra si cea intermediara sint mai sanatoase
In ultimele zile, s-au inregistrat numeroase discutii privind unele proiecte ce vizeaza imbunatatirea calitatilor nutritive ale piinii. Prin acestea se urmareste in principal introducerea unui numar ridicat de vitamine in compozitie. Daca aceste propuneri, aflate, cel putin deocamdata pe hirtie, isi pot gasi o finalitate practica, vom vedea in perioada imediat urmatoare. Potrivit directorului societatii comerciale Compan SA, unul dintre cei mai importanti producatori de piine si produse de panificatie din judetul Iasi, in cel mai scurt timp se are in vedere trecerea la o alimentatie bazata din ce in ce mai mult pe produse naturale. "In urma cu multi ani, in compozitia piinii un rol foarte important il detineau grasimile naturale, cartofii sau uleiul de floarea soarelui, in urma adaugarii acestor ingrediente piinea fiind mai usor digerabila. Produsul obtinut isi mentinea mult mai mult timp prospetimea, fiind foarte apreciat de catre clienti. In prezent, in locul grasimilor naturale se foloseste margarina, care este mai dificil de digerat de catre organismul uman", a precizat directorul Aurel Macovei. Interesant este faptul ca, in urma cu citiva ani, in compozitia piinii se folosea pasta de cartofi, sau faina de cartofi, aceasta reteta dind rezultate mult mai bune decit folosind actualele adaosuri.
"In cel mai scurt timp vom cauta sa iesim pe piata cu o serie de sortimente noi, menite sa diversifice gama din care se pot aproviziona clientii nostri. Deja avem mai multe sortimente de piine neagra, intermediara si graham, precum si sortimente destinate diabeticilor. Incetul cu incetul, dorim sa revenim la retetele de acum citiva ani, bazate in special pe produse naturale. La multe din aceste produse, piata deja a fost testata. Cu toate acestea, primul loc in vinzari il detine tot piinea alba,