Bucatarie italiana. Viva Toscana!. E suficient sa-ti pui in farfurie o portie de macaroane gatite a la Italia si viata prinde parfum. Retetele lor sunt facute cu soare si cu arome care te-nnebunesc. Secretul lor? Sufletul meridional si placerea de a gati.. Macaroane cu piept de pui si ardei. (Tortiglio...
Bucatarie italiana
Viva Toscana!
E suficient sa-ti pui in farfurie o portie de macaroane gatite a la Italia si viata prinde parfum. Retetele lor sunt facute cu soare si cu arome care te-nnebunesc. Secretul lor? Sufletul meridional si placerea de a gati.
Macaroane cu piept de pui si ardei
(Tortiglioni con pollame e peperoni)
Ingrediente: 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, sare, 3 linguri de untdelemn de masline, piper, 1/2 legatura de busuioc verde.
Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.
Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat. Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii "al dente").
Spaghete cu sardele, masline si capere
(Spaghetti alla Puttanesca)
Ingrediente (pentru 4 portii): o conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 ca