Ochiuri romanesti. De la lume adunate si iarasi la lume date. Pentru ochiurile romanesti, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, pentru ca albusul sa se stranga in jurul galbenusului si sa-l acopere - exact ca in coaja.. Folositi o oala mai putin adanca, dar larga. Umpleti-o cu apa cam pana la 2 cm de...
Ochiuri romanesti
De la lume adunate si iarasi la lume date
Pentru ochiurile romanesti, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, pentru ca albusul sa se stranga in jurul galbenusului si sa-l acopere - exact ca in coaja.
Folositi o oala mai putin adanca, dar larga. Umpleti-o cu apa cam pana la 2 cm de buza, adaugati o lingura de sare si o lingura de otet la fiecare litru de apa. In 2 l de apa puteti fierbe deodata 6 oua. Puneti apa sa fiarba, apoi lasati-o doar sa clocoteasca usor. Spargeti ouale si introduceti-le unul cate unul de la nivelul apei (nu le dati drumul de sus), toata masa de ou dintr-o data, in asa fel incat albusul sa fie repartizat regulat. Daca ezitati s-o faceti, spargeti cate un ou in polonic si lasati-le sa alunece in apa. Apa nu trebuie sa fiarba tare. Acoperiti cratita si lasati ouale circa 3 minute. Scoateti ouale cu lingura de spuma, puneti-le pe o farfurie, rotunjiti cu cutitul albusurile si asezati-le apoi pe garnitura dinainte incalzita. Sarati si piperati.
Supa de paine cu ochiuri romanesti
Ingrediente: 8 felii de paine, 8 catei de usturoi, 1 l de apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, sare, piper, o legatura de coriandru (sau alte ierburi aromate), 4 oua, 4 linguri de untdelemn.
Mod de preparare: Se porneste cuptorul si se pun in el pe o tava feliile de paine sa se rumeneasca vreme de 8 minute.
Intre timp se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Cand apa cu Vegeta incepe sa fiarba, se pune in ea usturoiul, piperul si sarea si se lasa sa dea 2-3 clocote.
Se spala c