4 feluri cu dovleac. Risotto cu dovleac. Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez (cu bobul rotund), o bucata de dovleac (250 g), untdelemn fin, o ceapa mare alba, 100 g cascaval (uscat), 4 felii de sunca, 30 g smantana proaspata, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu concentrat de pasare.. Mod de prep...
4 feluri cu dovleac
Risotto cu dovleac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez (cu bobul rotund), o bucata de dovleac (250 g), untdelemn fin, o ceapa mare alba, 100 g cascaval (uscat), 4 felii de sunca, 30 g smantana proaspata, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu concentrat de pasare.
Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja si de seminte si taiati-l in feliute subtiri. Caliti-l 25 de minute in untdelemnul incins. Sarati, piperati. Separat, curatati ceapa, tocati-o mai mare si caliti-o in alta tigaie, in untdelemn. Adaugati orezul, lasati-l putin sa se caleasca, apoi adaugati progresiv zeama de supa, amestecand mereu. Cand orezul e fiert (cam 20 de minute), adaugati cascavalul taiat cubulete si smantana, amestecand mereu. In final, incorporati dovleacul calit si sunca taiata, si ea, cubulete. Incalziti din nou compozitia si serviti imediat.
Placinte de cartofi si dovleac
Ingrediente (pentru 4 persoane): o bucata de dovleac de 300 g, 2 cartofi foarte mari sau 4 mici, 2 oua, untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja si de seminte si taiati-l cubulete. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in sferturi. Dati prin masina de tocat ambele legume, apoi stoarceti-le cat se poate de bine intr-o sita, ca sa-si piarda lichidul. Puneti tocatura intr-un castron, adaugati ouale, sarea, piperul. Amestecati totul bine. Puneti sa se incinga in tigaie doua linguri de untdelemn (de preferinta intr-o tigaie antiadeziva din teflon), luati cu lingura din tocatura de legume, formati placintele si praji