Bucatarie de toamna. Brumele lui noiembrie ne obliga sa mancam "calduros". In afara de sare si de piper, presarati si ceva calorii prin mancare, ca n-o fi foc . Salata de varza cu ficatei. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 morcov, 2 cepe mici de arpagic, 4 linguri untdelemn de masline sau dovleac, 2...
Bucatarie de toamna
Brumele lui noiembrie ne obliga sa mancam "calduros". In afara de sare si de piper, presarati si ceva calorii prin mancare, ca n-o fi foc
Salata de varza cu ficatei
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 morcov, 2 cepe mici de arpagic, 4 linguri untdelemn de masline sau dovleac, 250 g varza acra, 3 linguri de vin alb, o lingura de otet de vin, sare, piper alb, 300 g ficatei de pasare, un catel de usturoi, o ramura de marar uscat.
Mod de preparare: Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. Se curata arpagicul, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie, cu doua linguri de untdelemn, pana devine sticlos, apoi se adauga si morcovii. Se calesc 3-4 minute. Se adauga varza acra, bine stoarsa si taiata fideluta subtire, ramura de marar, vinul si otetul de vin. Se sareaza, se pipereaza, se lasa sa fiarba 10 minute pe foc mic. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se calesc ficateii in untdelemnul ramas si se presara peste ei usturoiul dat pe razatoarea mica. Se gusta de sare si de piper. Se serveste salata calduta, cu ficateii fierbinti. (Se mananca de preferinta cu paine neagra. Ca bautura: bere sau vin alb sec.)
Budinca de andive cu ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 andive mari, sucul unei lamai, o ceapa mica, 2 linguri de untdelemn, 500 g ciuperci, o legatura de patrunjel verde, grasime pentru uns forma, 200 g smantana groasa, 2 oua, 50 g cascaval ras, sare, piper negru macinat, un varf de cutit de nucsoara rasa.
Mod de preparare: Se spala andivele, se taie in doua pe l