Mancaruri maramuresene de post. - Cu pasi de zapada, Craciunul se apropie iarasi de noi. . Daca vreti sa-i simtiti cu adevarat bucuria, puneti vama la carne, macar pentru doua-trei zile pe saptamana, ba si mai bine, pentru doua-trei saptamani. Va veti simti mai usori si la trup si la suflet, veseli c...
Mancaruri maramuresene de post
- Cu pasi de zapada, Craciunul se apropie iarasi de noi.
Daca vreti sa-i simtiti cu adevarat bucuria, puneti vama la carne, macar pentru doua-trei zile pe saptamana, ba si mai bine, pentru doua-trei saptamani. Va veti simti mai usori si la trup si la suflet, veseli ca se pune iar pe iernat -
Supa cu zeama de varza acra
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 l zeama de varza acra, 2 cepe, 1 morcov, o lingura de faina, 2 linguri ulei, sare, piper, 2 linguri de orez.
Mod de preparare: Se curata cepele si morcovul, se spala si se rad pe razatoarea mare. Se pune putin ulei sa se incinga intr-o oala si se pun legumele la calit, pana devin usor sticloase. Se adauga faina, sarea si piperul dupa gust. Se stinge cu zeama de varza fiarta separat inainte, amestecandu-se bine, pentru a nu se face cocoloase, apoi se adauga orezul. Se mai fierbe 15 minute. Se adauga frunze de marar.
Salata de ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 salate verzi, 2 gogosari acri sau proaspeti, o conserva de ciuperci (400 g), 2 linguri suc de rosii, mujdei de usturoi facut din 5-6 catei, sare, 2 lingurite de otet, 6 linguri de untdelemn fin.
Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se face un sos din sucul de rosii, mujdeiul de usturoi, sare, untdelemn si otet. Se adauga ciupercile, gogosarii taiati feliute si la urma salata verde, taiata fasii. Salata este mai gustoasa daca inainte de a fi servita se tine la frigider 30 de minute.
Rites cu rozmarin (placinta)
Ingrediente: 1 kg fai