Sugestii pentru masa de Craciun si de Anul Nou. Salate. Oua "Tonnato". Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g piept de curcan (sau carne slaba de vitel), 150 g ton (din conserva), 8 oua, 200 g fasole verde ingusta (congelata), 2 linguri smantana subtire, 150 g maioneza, o lingura zeama de la...
Sugestii pentru masa de Craciun si de Anul Nou
Salate
Oua "Tonnato"
Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g piept de curcan (sau carne slaba de vitel), 150 g ton (din conserva), 8 oua, 200 g fasole verde ingusta (congelata), 2 linguri smantana subtire, 150 g maioneza, o lingura zeama de lamaie, o lingura capere, sare, piper.
Mod de preparare: Se scurge tonul, se zdrobeste si se amesteca bine (cu mixerul) impreuna cu maioneza. Se adauga zeama de lamaie (putin cate putin) si apoi se incorporeaza smantana. Se sareaza, se pipereaza, se acopera vasul cu capac si se tine 30 de minute la rece.
Fasolea se fierbe circa 8 minute in apa cu sare (sa fie "al dente" , nu moale). Se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se fierb ouale tari, se baga putin in apa rece, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Carnea (de curcan sau vitel) se fierbe si se taie lamele late de 3 mm. (Poate sa fie si carne din friptura.)
Pe un platou se asaza fasolea si carnea si deasupra se toarna o parte din piureul de ton. Urmeaza apoi ouale, taiate in patru, acoperite cu restul de ton si presarate cu capere.
Salata elvetiana
Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g parizer de pui sau Mortadella taiat in felii de 2-3 mm, 250 g cascaval taiat si el in felii de 2-3 mm, 2 cepe mari, 2 castraveti mari murati, 4 linguri de otet aromat, 8 linguri de ulei de porumb sau floarea-soarelui, o lingurita de mustar iute, un praf de paprica dulce, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Taiati parizerul si cascavalul in bastonase