Adica, acolo unde se mai cumpara ziare, se afla pe raft ultimele editii ale revistelor culturale iesene, care se straduiesc sa apara la datele stabilite si cunoscute de cei interesati, chiar daca acest lucru devine din ce in ce mai greu.
Din cauza unor astfel de greutati, "Convorbiri literare" si-a intarziat aparitia cateva zile, pentru a iesi in public in conditiile grafice cu care ne-a obisnuit. Dar a iesit bine, ilustrata sugestiv de lucrarile de sculptura ale consacratului Radu Ciobanu, si semnata de aceeasi echipa cunoscuta. De remarcat, in acest numar, textele semnate de N. Steinhardt, "Domnul Thiers", Gheorghe Grigurcu, "Constantin Noica si Titu Maiorescu", sau Gheorghe A. M. Ciobanu, "Suferintele tanarului... Faust", alaturi de un editorial al redactorului sef Cassian Maria Spiridon intitulat "Transdisciplinaritatea - un manifest pentru intoarcerea in istorie", in care se manifesta, din nou, spiritul de culturolog al autorului. Disparitia prematura a lui Constantin Liviu Rusu este din nou semnalata, de aceasta data de pana cunoscutului universitar iesean Dumitru Irimia, asa cum regretatul Eugen Andoni semneaza un articol despre un prieten, Claudian Cosoi, articol pe care n-a reusit sa-l mai vada iesit de sub tipar. Poezie, proza, critica literara si de arta, semnale editoriale, toate acestea se regasesc, ca de fiecare data, in paginile prestigioasei publicatii literare iesene.
•Pe aceeasi tejghea de chiosc, isi astepta cititorii si ultima aparitie pe acest an a revistei trimestriale "Dacia literara", la randul ei ilustrata de nume celebre ale plasticii romanesti si de fotografii care consolideaza "Istoria restaurarii, restaurarea istoriei", pentru care scriu Al. Zub, Constantin Ciopraga sau Al. Husar, dar si pentru "Junimea de ieri, Junimea de azi", unde apar semnaturile unor scriitori importanti ai vremii, incluzand versuri si proza.