Salata de cartofi cu telina si ficat.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 500 g telina (radacina), sare, 2 cepe, piper, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+apa), 5 linguri otet, o lingurita cu varf de mustar, o legatura busuioc, 3 linguri ulei, 300 g ficat de vitel, 10 g unt topit.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se fierb circa 20 de minute (in putina apa), se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Telina spalata, curatata si taiata felii se fierbe 3 minute in apa cu sare, iar ceapa, taiata marunt, se fierbe si ea impreuna cu telina, circa un minut. Apoi se scot intr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se amesteca cartofii, ceapa si telina, se sareaza, se pipereaza, se adauga zeama de legume, in care s-a incorporat mustarul si otetul, si se lasa 30 de minute sa se patrunda.
Se spala busuiocul (verde), se toaca, se amesteca in salata de cartofi impreuna cu uleiul si se gusta de sare si piper.
Ficatul, taiat felii, se prajeste 3-4 minute in untul incins si se serveste cu salata.
Peste cu orez prajit
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g morcovi, 250 g orez (cu bobul lung), sare, fileuri de peste (600 g), piper, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, o lingurita curry.
Mod de preparare: Se curata morcovii, se spala si se taie stifturi (bucati subtiri si mai lungi). Se fierbe orezul in apa cu sare circa 20 de minute. Dupa 5 minute se adauga si morcovii si se fierb impreuna cu orezul. Se scot din oala si se lasa sa se scurga.
Se spala fileurile de peste, se zvanta si se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc 4 minute in doua linguri de ulei incins. Se scot din tigaie si se tin la cald intr-un vas cu capac.
Se pune uleiul ramas in tigaie, se caleste putin curry-ul, dupa care