O revista cu un inalt nivel intelectual si etic, un dialog viu si interesant al autorilor cu cititorii, starnit din preocuparea permanenta, vitala, de a intelege lumea. Aceasta ar fi, pe scurt si in graba formulata, definitia revistei Scara, revista de oceanografie ortodoxa politica si culturala
Primele trei aparitii ale revistei s-au bucurat de interes, dar greutatile financiare au facut ca aceasta a patra "treapta" sa intarzie. Din fericire, saptamana aceasta a avut loc lansarea, urmand ca peste putina vreme sa apara si numarul cinci.
De la primul volum, Scara a urcat, treapta cu treapta, atat in realizare grafica, in consistenta, dar s-a mai si deschis spre dialog, textele au capatat caldura si expresivitate.
Este foarte greu de facut o selectie din substantialul sumar al revistei, dar voi cita, spre exemplificare, doar cateva titluri sugestive: Sensul unei resurectii (Razvan Codrescu), Domnia politicului asupra sacrului (Roland-Hoffman Negulescu), Istoria interzisa (Andrei Burz-Pinzaru), Razboaiele si pacea religiilor (Costion Nicolescu), Imparatia lui Dumnezeu si imparatia omului (Ionut Corduneanu), Conceptul de medicina crestina. Tematica unui curs posibil (Pavel Chirila), Pastele 1949 (Traian Popescu).
Zguduitoare mi s-a parut marturia semnata de Ion Gurgu, Rastignirea Bisericii in Iugoslavia, care insumeaza si o serie de scrisori, declaratii ale sarbilor ce deplang biserici daramate, preoti si crestini ucisi, altare profanate.
O selectie de texte duhovnicesti se adreseaza inimilor ce vor sa paseasca spre mantuire pe calea bisericii: Predica despre Rai (Parintele Cleopa), Patrafirul ascuns (Parintele Costin Voicescu), Indreptar la spovedanie (Valeriu Gafencu).
De un deosebit interes mi s-a parut si acea pertinenta Scurta privire teologala asupra muzicii, in care Parintele Dan Badulescu arata ca "inceputurile muzicii se afl