Ieri dimineata, pe o ninsoare abundenta si un ger de - 9 grade, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-au desfasurat ceremoniile de marcare a implinirii a 141 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Pana la sosirea oficialitatilor, statuia a fost curatata de cateva ori de zapada, insa ninsoarea a zadarnicit aceasta actiune. La ora 11, a inceput ceremonialul militar de depunere a coroanelor de flori la monumentul din Piata Unirii. Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Iasi, prefect si primar, au depus coroane de flori reprezentanti ai partidelor politice, ai veteranilor de razboi, comandantii unitatilor militare din garnizoana Iasi.
De remarcat ca, din cauza vremii nefavorabile, asistenta a fost mult mai putin numeroasa decat in ceilalti ani. Spre deosebire de alti oficiali, pe tot parcursul ceremonialului, primarul municipiului Iasi a gasit de cuviinta sa onoreze aceasta manifestare dedicata unirii sub acoperisul unei imense umbrele. De asemenea, daca in anii precedenti erau prezenti foarte multi elevi cu buchete si jerbe de flori, acum, poate si datorita grevei generale din invatamantul preuniversitar, au fost doar cel mult 20 de copii din Bistrita Nasaud, Bacau, Vaslui, Cluj, participanti la Tabara nationala "Iasi - oras al Marii Uniri". A urmat defilarea Garzii de Onoare si a Muzicii militare, atat soldatii cat si instrumentistii fiind plini de zapada din cap pana in picioare.
La sfarsit, conform traditiei, autoritati si ieseni de rand au dansat Hora Unirii, in jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. In drum spre Biserica "Trei Ierarhi", inainte de a participa la slujba religioasa, oficialitatile au facut un "mic popas" la primarie, unde au beneficiat de "caldura" executivului local. Precizam ca manifestari similare au avut loc si la Ruginoasa, la Palatul domnitorului. Elevii din localitate sustinut un program arti