Pan M Vizirescu Editura ieseana Timpul a facut o regula din a lansa catre public o serie de restituiri literare de exceptie, repunand in valoare pagini de o incarcatura artistica exemplara, precum si consemnari din vremuri mai vechi, de care avem nevoie pentru o delimitare cat mai autentica a spiritualitatii noastre si pentru o regasire completa a identitatii. Un ultim semnal este si volumul "Coloane care cresc necontenit", semnat de Pan M. Vizirescu, importanta personalitate socio-culturala si politica a perioadei interbelice si un fin cunoscator al spatiului romanesc, pe parcursul mai multor perioade istorice.
Cartea sa, subintitulata "Portrete eseistice", se constituie intr-o insumare de consemnari si profile despre o pleiada de literati ai vremurilor dintre cele doua razboaie mondiale, peste care aseaza, intr-un final entuziast, portretul lui Eminescu, inrauritor al acestora si mentor spiritual definitiv.
Cu o aplicatie de critic literar, dar si de biograf, Pan M. Vizirescu vorbeste despre Nicolae Iorga, Octavian Goga, Ovid Densusianu, Mihail Dragomirescu, George Murnu, Bratescu - Voinesti, LiviuRebreanu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, V. Voiculescu, GeorgeBacovia, Ion Pillat, Ion Minulescu, Gib I. Mihaiescu, ca despre oameni la fel de obisnuiti ca si noi, avand clipele si trairile noastre. I-a cunoscut destul de bine, pentru a scrie despre felul lor de a se plimba sau de a fuma, de a iubi si de a suferi, de a scruta orizonturi si, in final, de a scrie, de a lasa si celorlalti cate ceva din blestemul de creator. Intalnirea lui Vizirescu cu aceste personalitati a fost una decisiva, intrucat viata lui a fost marcata definitiv de ele.
Elev al lui Ovid Densusianu si apropiat al celorlalti, autorul acestei carti are suficiente motive sa faca recurs la memorie si sa spuna, in anii de pe urma, mai precis in 1985, ca "Sub geana ap