Iesenii care doresc sa-l intalneasca pe Eminescu, in patria versurilor si a culorilor sale, pot vizita standul deschis la Galeriile Anticariat, pe strada Lapusneanu, acolo unde Dumitru Grumazescu, truditor de-o viata pe treptele scarii ce ajunge la Luceafar, a expus, spre documentarea marelui public, o serie de editii, portrete si busturi Eminescu, toate fiind parte a unei mari colectii, cea mai importanta, de altfel, pe care neobositul anticar a adunat-o in multe decenii. In fapt, este vorba de cea mai valoroasa colectie Eminescu din Romania, in care exista unicate deosebite, printre care sunt de amintit editii de jurnale in care Poetul a publicat, editii princeps, manuscrise, si o serie intreaga de materiale documentare, prin care imaginea lui Eminescu se intregeste, in mod real, pentru cei care sunt cu adevarat pasionati de viata si opera lui.
Mai mult decat atat, aceasta expozitie, pe care Dumitru Grumazescu o doreste permanenta, pe parcursul acestui an, si desigur, in viitor, poate starni curiozitate vizitatorilor fie si prin aceea ca, in afara faptului ca este unica in tara, se bucura si de laurii unor mari premii internationale, obtinute alaturi de colectii celebre, cum sunt cele ale lui Shakespeare sau Cervantes. Exponatele acestei colectii au facut, de-a lungul anilor, inconjurul lumii si al tarii, ele aparand, in multe ocazii, acolo unde s-a sarbatorit personalitatea lui Eminescu. La toate acestea se adauga placerea lui Dumitru Grumazescu de a vorbi despre aceste obiecte si despre Eminescu, asa cum se vede el de acolo, din pagini de manuscris sau din rama tablourilor.
In spatiul expozitional al Galeriilor Anticariat, standul Eminescu este, la aceasta ora, o realizare necesara, reinvierea spiritului epocii Poetului fiind completata de cunoscutele obiecte de arta care umplu rafturile, si care sunt o invitatie la meditatie si frum