Dragos Rotaru Confruntat, in ultima vreme, cu puternice seisme, provocate atat de continua erodare a imaginii partidului, cat si de fuga spre alte zari a mai multor membri marcanti, PNTCD a incercat sa ia taurul de coarne in cadrul Delegatiei Permanente. Lucrarile s-au finalizat cu cateva modificari de statut. Daca schimbarea denumirii organismului de conducere al partidului din Biroul de Conducere Coordonare si Control (BCCC) in Biroul National de Conducere (BNC) sau stabilirea duratei mandatelor organizatiilor speciale la doi ani, nu ne spun mare lucru, micsorarea varstei limita de la 35 de ani la 30 de ani pentru organizatia de tineret ridica niste semne de intrebare.
Organizatia de Tineret a PNTCD era considerata, nu cu mult timp in urma, drept cea mai puternica din tara. Taranistii apreciau ca numarul membrilor de partid tineri se ridica la cateva zeci de mii. Un calcul probabilistic simplu ne-ar arata ca tinerii intre 30 si 35 de ani ar reprezenta un procentaj destul de insemnat dintre acestia. Conform prevederilor noului statut, ei devin acum membri ai organizatiei de seniori.
Pentru a vedea in ce masura noile reglementari afecteaza actualele organizatii de tineret, l-am contactat pe Dragos Rotaru (32 de ani), presedintele OTPNTCD Iasi, care ne-a declarat : "Voi raspunde din doua perspective : una personala, cealalta generala. Eu am trecut pragul celor 30 de ani si consider ca in cadrul organizatiei de tineret e nevoie de o schimbare de generatie. Sunt oameni valorosi in urma noastra, care au foarte multe de spus... Abordand, acum, aceasta problema global, cred ca micsorarea varstei limita la 30 de ani s-ar putea constitui intr-o masura cu efecte benefice, pentru ca in acest fel ar avea loc o patrundere masiva a unui numar important de tineri in organizatiile de seniori. Mi-ar parea rau, insa, ca aceasta dispozitie statutara sa a