Universitatea Johns Hopkins•Aceasta are ca scop educarea femeilor din punctul de vedere al sexualitatii
Campania pentru Sanatatea Femeii, organizata de o universitate americana impreuna cu cateva fundatii din Romania, a fost lansata ieri la Iasi. Actiunile vor debuta la data de 8 martie 2000 iar ieri au fost stabilite componentele campaniei, posibilitatile locale de informare precum si implicarea presei in aceasta actiune. Campania se va desfasura la Iasi, Constanta si Cluj, avand ca obiective cresterea nivelului de cunostinte in ceea ce priveste planningul familial si folosirea mijloacelor contraceptive moderne.
Scopul campaniei, organizata de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite si finantata de USAID, este reducerea ratei avorturilor si incurajarea femeilor de a merge la controale medicale regulate. La seminarul de ieri, au participat specialisti americani ai USAID si ai Universitatii Johns Hopkins, iar punctul principal al discutiei a fost necesitatea unui contact mai strans intre organizatiile neguvernamentale, presa, populatie si institutiile de sanatate publica.
"Educatia sexuala trebuie initiata inca din perioada in care tinerii sunt in liceu. Ideea potrivit careia viata sexuala ar incepe dupa terminarea liceului, este o idee eronata. Acest fapt a fost relevat la inceput de celebrul psihanalist Sigmund Freud, care a descoperit importanta unor pulsiuni si evenimente sexuale care au loc in copilarie si care influenteaza mult viata individului, chiar daca el a fost un simplu spectator la aceste evenimente", a declarat directorul Casei de Asigurari Iasi, dr. Cornel Dobre. El a mai mentionat ca educatorii trebuie sa actioneze pentru educarea sexuala a tinerilor in jur de 16 ani deoarece, la aceasta varsta, se fixeaza din punct de vedere psihologic, complexele si tabuurile vietii sexuale.
Pe de alta par