•Ele declara adrese false
In ultimul timp se constata un fenomen ingrijorator, care trebuie sa dea de gandit. Tot mai multe mame, daca pot fi numite astfel aceste femei, isi abandoneaza pruncul abia nascut in maternitate, fara sa le mai pese de ce se intampla cu acesta. Nu se poate spune ca asemenea gesturi sunt facute in urma unor decizii de moment, deoarece modul de actiune denota ca totul a fost premeditat. Concret, aceste femei vin la maternitate pregatite sa-si abandoneze copilul imediat dupa nastere.
In momentul internarii, ele declara ca nu au buletinul de identitate asupra lor si mentioneaza o adresa falsa (de cele mai multe ori o localitate rurala), care, desi ar trebui, nu este verificata. "Inca de acum patru ani am solicitat sa se faca ceva pentru a se stopa acest fenomen. Normal ar fi ca, dupa internare, adresele furnizate sa fie verificate de politie, pentru a se stabili daca acestea sunt reale. Nu este admisibil ca o femeie care vine sa nasca sa porneasca de la ideea ca poate declara orice adresa, dupa care isi paraseste copilul in maternitate fara posibilitatea ulterioara de a fi gasita si trasa la raspundere", a precizat Ioan Serbina, presedintele Comisiei pentru Protectia Drepturilor Copilului. Trecand peste aspectul legat de corectitudinea adresei declarate, este de neconceput ca o femeie sa-si abandoneze pruncul abia nascut, indiferent ce probleme ar avea. Pe viitor se va urmari cu atentie acest aspect, sperandu-se intr-o reducere a numarului de abandonuri sau cel putin la gasirea ulterioara a mamelor care si-au lasat copiii in maternitate.
•Ele declara adrese false
In ultimul timp se constata un fenomen ingrijorator, care trebuie sa dea de gandit. Tot mai multe mame, daca pot fi numite astfel aceste femei, isi abandoneaza pruncul abia nascut in maternitate, fara sa le mai pese de ce se intampla