In aceasta luna, preturile au atins cote maxime Desi unificarea TVA ar fi trebuit sa aduca pentru majoritatea produselor de baza ce beneficiau de cota redusa de 11% TVA, cresteri ale pretului cu doar 8%, in multe cazuri acest procent a fost depasit. Dupa scumpirea fainii, piinii, laptelui si produselor lactate, uleiului, pestelui, a venit si rindul carnii si a preparatelor. Cresterea a inceput de fapt, usor, inca din luna ianuarie, dar s-a accentuat la inceputul acestei luni. Astfel, carnea de porc pe care crescatorii cer acum 13.000 lei/kg in viu, fata de 11.000-12.000 lei/kg in decembrie si ianuarie, ajunge in galantare la preturi cuprinse intre 24.000 lei/kg si 32.000 lei/kg, preturile maxime fiind cerute in zonele cu putina concurenta. Preturile minime sint in general afisate in Piata Halelor. Muschiul si ceafa de porc costa peste 55.000 lei/kg, iar pulpa 46.000-50.000 lei/kg. Creierul porcului valoreaza exact 40.000 lei/kg, capul ajunge la 11.000 lei/kg, slanina la 10.000 lei/kg iar piciorusele la 18.000 lei/kg. Oasele proaspete, curatate cu migala, au pretul de 10.000 lei/kg. Si carnea de minzat aspira spre noi valori, 25.000-30.000 lei/kg, pulpa la 45.000 lei/kg, iar burta la 39.000-40.000 lei/kg. La carnea de pui preturile au crescut mai putin, intrucit exista stocuri mari de marfa. Astfel, tacimul costa 15.000-15.500 lei/kg, puiul 24.500-25.500 lei/kg, aripile 27.000-28.000 lei/kg, copanele 33.000-34.000 lei, pieptul 38.000 lei/kg. Preparatele din carne au inregistrat pe alocuri cresteri ale pretului ce depasesc chiar 5.000 lei/kg. Spre exemplu, salamul de vara uscat urca la 38.000 lei/kg, cabanosul afumat la 42.000 lei/kg, kaizerul la 52.000 lei/kg. Cel mai ieftin ramine parizerul, 24.000-32.000 lei/kg. Toate aceste preturi din lista de mai sus nu vor putea fi practicate mult timp. Intrarea in Postul Pastelui si venirea caldurii vor conduce la scaderi drama