Spitalul Sf Spiridon•Spitalul "Sf. Spiridon" a trebuit sa transmita necesitatile financiare privind consolidarile
Zilele trecute, conducerea Spitalului Universitar "Sf. Spiridon" a primit de la Ministerul Sanatatii un fax prin care se solicita o serie de informatii privind cateva aspecte ale starii materiale a unitatii sanitare. Pare curios, dar expeditorul este o directie generala din cadrul ministerului considerata peste tot in teritoriu ca fiind deja falimentara. Este vorba de Directia Generala "Politici de Sanatate si Dezvoltare".
Intrucat Ministerul Sanatatii a reusit, in cele din urma, sa atraga niste finantari din strainatate, seful compartimentului mentionat, dr. Serban Bubenek, a solicitat celor de la "Spiridon" sa comunice ministerului - in vederea includerii acestei unitati in viitorul proiect finantat de Banca Mondiala - daca structura de rezistenta a spitalului este afectata si daca necesita vreo consolidare in perspectiva unui cutremur. De asemenea, daca cei din consiliul local pot finanta, macar partial, o astfel de consolidare.
Partea cea mai amuzanta, pentru cei care cunosc deja spiritul de intr-ajutorare al CL atunci cand este vorba de spitale, a fost intrebarea prin care Bucurestiul si-a manifestat dorinta de a afla daca autoritatile locale pot asigura finantare pentru reabilitarea fizica a unei sali de operatie si a unui compartiment ATI. In final, au fost solicitate eventuale planuri si costuri estimative pentru reabilitarile si consolidarile mentionate.
Cu o substantiala doza de rafinament, conducerea spitalului a raspuns ca nici nu poate fi vorba de vreun ajutor de la consiliul local in ce priveste reabilitarea vreuneia din structurile in cauza, manifestandu-si totusi speranta in intelegerea Ministerului Sanatatii: "Speram, de asemenea, la intelegerea dumneavoastra privind o zona atat de imp