Tribunalul Iasi In 1992, se infiinta, la Iasi, o societate comerciala cu profil de import-export, productie si comercializare de marfuri alimentare - SC International Impex SRL cu trei asociati: Viorica Vulpescu, Thanh Lu Ngoc si Florin Oproiu. De comun acord, s-a hotarat ca aceasta sa fie administrata si reprezentata deplin de Florin Oproiu. Dupa doi ani, cetateanul strain s-a retras din societate, cesionand partile sale sociale lui Dan Vulpescu. Pana in 1994, firma a produs si a comercializat inghetata si a facut importuri si exporturi de confectii textile, in sistem lohn. In 1997 au inceput sa apara discordiile si Florin Oproiu i-a acuzat pe ceilalti doi asociati ca folosesc cu rea credinta creditul societatii.
Mai mult, el a depus chiar o plangere penala in legatura cu aceasta la inceputul anului, pe 8 ianuarie. Dupa trei saptamani, sotii Vulpescu au depus la randul lor o plangere impotriva lui Oproiu, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de articolele 214, 289, 291 si 249 din Codul Penal (altfel spus, de delapidare). Toate acestea pentru ca nu toti banii rezultati din exporturile societatii au intrat in contul acesteia, deschis la BankcoopIasi.
Firma olandeza Max Abram, de exemplu, vira banii in contul personal al lui Dan Vulpescu, asa cum fusese, de altfel, intelegerea intre asociatii SC International Impex SRL. Astfel, societatea germana Delta Import-Export a achitat firmei romanesti 114.667 DM dintr-un total de aproape 180.000 DM. Diferenta a ramas in... aer, caci intre timp, Delta Import-Export a fost declarata falimentara. O alta firma din vest, societatea belgiana UT Management, a primit de la SC International Impex marfa in valoare de 36.445 de dolari SUA, platind doar 21.675 USD pentru ca, intre timp, a fost preluata de Mayfive B.V., fara a avea consemnat in bilant debitul catre firma romana. In cele din urma, Mayfive