•Meseria de medic veterinar a fost liberalizata •Directorul DSV considera ca 1999 a fost anul schimbarilor profunde
Directia Sanitar Veterinara (DSV) a judetului Iasi a prezentat, ieri, in cadrul unei sedinte de analiza, bilantul acestei institutii pe anul 1999. In prezenta unor parlamentari de Iasi, deputatii Vasile Lupu si TraianRanja, precum si a subprefectului Spiridon Cretu, directorul DSV, Gheorghe Duminica, a facut o serie de aprecieri referitoare la implinirile si neimplinirile de anul trecut ale acestei institutii, precum si asupra planurilor de viitor.
Restructurarea - obiectiv important
Unul din punctele importante il reprezinta restructurarea acestei institutii, de la 307 angajati ajungandu-se la doar 110 la sfarsitul anului trecut, numarul de salariati reducandu-se cu aproape doua treimi, in conditiile in care numarul celor pensionati anul trecut a fost doar de 11. "Restructurarea Directiei Sanitar Veterinare a devenit o necesitate mai ales datorita faptului ca finantarea se face de la bugetul de stat, fiind o conditie a supravietuirii si a desfasurarii unei cat mai bune activitati", a subliniat Gheorghe Duminica.
DSV Iasi a beneficiat anul trecut de un buget total de 15,257 de miliarde de lei, din care cheltuielile curente au insumat 2,6 miliarde de lei, cele legate de personal, 8,3 miliarde de lei, la capitolul investitii figurand o suma de 4,247 de miliarde de lei. "Printre cele mai importante investitii realizate anul trecut se numara extinderea laboratorului sanitar veterinar, cu toate dotarile necesare, a carui inaugurare s-a facut in luna ianuarie a acestui an, precum si modernizarea corpului vechi", a precizat directorul DSV Iasi.
Pe de alta parte, directia a realizat venituri suplimentare in valoare de 2,09 miliarde de lei. DSV a dictat anul trecut 1.440 de amenzi, valoarea totala a