Retete cu castraveti muratiServiti de obicei ca muraturi langa felurile cu carne, castravetii murati pot sa fie gatiti cu succes garantatCastraveti remoulade Ingrediente (pentru 5 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 670 g), un ardei gras, o ceapa, 2 mere acrisoare, o legatura de patr...
Retete cu castraveti muratiServiti de obicei ca muraturi langa felurile cu carne, castravetii murati pot sa fie gatiti cu succes garantatCastraveti remoulade Ingrediente (pentru 5 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 670 g), un ardei gras, o ceapa, 2 mere acrisoare, o legatura de patrunjel verde (sau marar), 200 g smantana, sare, 1 1/2 lingurita zahar, piper, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Se scurg castravetii (zeama se pastreaza) si se dau pe razatoarea mare (sau se taie fasii foarte subtiri). Se curata ardeiul, merele si ceapa si se taie cubulete. Se amesteca zeama de castraveti cu smantana si se toarna deasupra, se adauga sarea, zaharul, piperul si uleiul si se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit, se presara cu patrunjel (marar) tocat. Se poate servi cu cartofi fierti. Supa de castraveti dulce-acrisoara Ingrediente (pentru 6 persoane): un borcan de castraveti murati (continut 360 g), 2 cepe, 4 catei de usturoi, 800 g cartofi, 30 g unt sau margarina, 1 l concentrat de carne (Knorr+apa), o lingurita piper negru, 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate), o lingurita zahar, doua linguri smantana, 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta), 250 g salata verde (sau frunze de telina).
Mod de preparare: Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama decastraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bi