Florin Vitan•Primarul si secretarul comunei Dagita "domnesc" cu ajutorul legii •Cu dosare penale, conducatorii urbei continua sa ramana in functii
Traind in cea mai crunta saracie, intretinuta si de indolenta autoritatilor locale, aproximativ 300 de cetateni din satul Manastirea, comunaDagita, s-au adresat prefectului Florin Vitan, printr-un memoriu, datat 13 mai 1997, prin care au sesizat o serie de nereguli la Primaria Dagita. In acest sens, protestatarii au solicitat verificarea fondurilor gestionate de primarie; modificarile operate in registrele agricole si modalitatile prin care comisia locala de aplicare a Legii fondului funciar a inteles sa respecte legea; schimbarea zilei de piata; instalarea unui post telefonic public.
Interesele satenilor, pe langa oficialii ieseni, aveau sa fie purtate de preotul paroh Ovidiu Matros. La acea ora, in urma unei intrevederi avute cu directorul prefecturii, Alexandru Iftode, preotul paroh Matros a primit asigurari din partea acestuia ca "daca ii va aduce doua sesizari, secretarul comunei - Nicolae Lupulescu - va fi dat afara".
Nemultumiti de "abuzurile si ilegalitatile" secretarului Nicolae Lupulescu si ale primarului Stefan Ursanu, cetatenii comunei Dagita s-au conformat pretentiilor emise de Iftode si si-au scris necazurile, care ulterior au fost inregistrate la Prefectura Iasi. Din pacate, rezultatul nu a fost pe masura asteptarilor satenilor. Toate incercarile parintelui Matros de a obtine un raspuns din partea directorului prefecturii s-au soldat cu amanari si intr-un final cu disparitia documentelor. In aceasta situatie, potrivit declaratiei preotului paroh, au fost reconstituite toate declaratiile care incriminau faradelegile primarului si secretarului si depuse apoi la Prefectura Iasi, in luna iunie 1997.
Capii comunei au scapat cu ajutorul justitiarilor ieseni @N_