Casa de Asigurari de Sanatate Cele sase asistente medicale care au intrat, la inceputul saptamanii, in greva foamei, nu au de gand sa renunte pana cand nu vor beneficia de somaj. Reamintim ca, de doua luni, 230 de cadre medicale au ramas fara loc de munca, nu si-au primit salariile si nici nu beneficiaza de protectie sociala, deoarece medicii de familie au renuntat la serviciile lor. Conform noii legi a asigurarilor sociale de sanatate, fiecare medic trebuie sa aiba un cadru medical mediu la 750 de asigurati. Aceasta i-a determinat pe medicii din judetul Iasi sa trimita in somaj, numai teoretic insa, 240 de asistente medicale.
Deoarece majoritatea se afla la varsta pensionarii, asistentele medicale au cerut disponibilizarea prin platile compensatorii, insa nici pana la ora actuala nu au primit un raspuns din partea Ministerului Sanatatii. "Noi continuam greva foamei, pentru a ne obtine drepturile", au declarat grevistele. Desi in urma cu doua zile trebuia sa aiba loc o intalnire intre directorii spitalelor, directorul Casei de Asigurari Sociale de Sanatate si conducerea Directiei de Sanatate Publica, in legatura cu plata salariilor acestor cadre medicale, discutia nu a mai avut loc, deoarece reprezentantii CASS nu au fost prezenti.
Casa de Asigurari de Sanatate Cele sase asistente medicale care au intrat, la inceputul saptamanii, in greva foamei, nu au de gand sa renunte pana cand nu vor beneficia de somaj. Reamintim ca, de doua luni, 230 de cadre medicale au ramas fara loc de munca, nu si-au primit salariile si nici nu beneficiaza de protectie sociala, deoarece medicii de familie au renuntat la serviciile lor. Conform noii legi a asigurarilor sociale de sanatate, fiecare medic trebuie sa aiba un cadru medical mediu la 750 de asigurati. Aceasta i-a determinat pe medicii din judetul Iasi sa trimita in somaj, numai teoretic insa, 240 de