Primaria Iasi•Legile financiare au fost ignorate de capii institutiei publice
In perioada 1996-1998, in buzunarul Primariei Iasi au intrat peste 200 de milioane de lei din sponsorizari. Parte din incasari au fost operate in numerar, prin casieria institutiei, iar ulterior au fost depuse intr-un cont special deschis la Trezoreria Iasi. Alte incasari s-au facut prin ordin de plata emis de sponsori, direct in contul primariei. Pentru sponsorizarile efectuate in anii 1996-1997 nu au fost incheiate contracte intre sponsor si beneficiar, asa cum prevede Ordinul Ministerului de Finante nr. 994/1994 si Legea 32/1994 care stipuleaza: "sponsorizarea se realizeaza numai pe baza de contract incheiat intre sponsor si beneficiar, in care se vor consemna suma sponsorizarii precum si durata efectuarii acesteia".
In ceea ce priveste ajutoarele pentru sinistrati, Primaria Iasi a primit, in 1996, in numerar, suma de 11,5 milioane de lei si bunuri materiale in valoare de 27 milioane de lei, din partea agentilor economici si a persoanelor fizice. Aceste valori au fost inscrise intr-un referat, ce a fost aprobat de primarul Simirad. Printre donatori s-au numarat: Societatea Antibiotice - 1,5 milioane de lei; Regia AutonomaJudeteana de Apa Canal, RA Citadin si RA Termoficare - cate un milion fiecare; Moldova Tricotaje; Societatea Tamaz Frigocarne; Societatea Bucium; societatile Unirea, Pangran, Moldoplast etc.
Conform unui proces verbal, intocmit la acea data, toate ajutoarele au fost distribuite in 151 de gospodarii din comuna Hora, judetul Hunedoara. In realitate, nu a existat nici un document de confirmare a ajutoarelor de la Primaria Iasi pentru sinistrati. Mai mult, in acelasi proces verbal s-a mentionat donatia a 11 cutii sigilate cu medicamente de uz urgent, din partea societatii Antibiotice catre spitalul din Cimpeni - Hunedoara. Nici in ac