•In una din editiile anterioare ale ziarului nostru am prezentat o serie de vindecari de domeniul senzationalului cu ajutorul unei noi forme terapeutice •Cojoterapia. Desi multa lume isi pune semne de intrebare in privinta acestei metode, se pare ca pana acum a reusit totusi sa rezolve o serie de probleme medicale, pe care nu le putea rezolva medicina traditionala.
Unul din aceste cazuri o are in prim plan pe Alina Avasiicei, o adolescenta de 16 ani. Cazul ei este istoria unei tragedii. De la 13 ani, in urma unui accident, ea a ramas imobilizata intr-un carucior cu rotile. "Eram la tara si ma jucam in podul unui grajd. La un moment dat am vrut sa fug de acolo si am cazut, de la patru metri inaltime, pe beton. Stiu ca am fost internata la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, cu diagnosticul paraplegie flasca membre inferioare, tasarea corpurilor vertebrale D12-L1. De atunci nu am mai putut merge; am ajuns de la Scoala 11 din Podu Ros la Scoala pentru copii cu deficiente locomotorii xIon Holbana", ne povesteste Alina.
Din 1997, de cand s-a intamplat accidentul, a incercat tot felul de tratamente dar fara prea mari rezultate. A auzit de cojoterapie si a incercat si aici. "Pe 3 februarie am inceput, si desi eram neincrezatoare, m-am simtit bine. Dupa prima sedinta am inceput sa simt furnicaturi la degetele de la picioare pe care nu le mai simtisem de mai bine de doi ani. Am inceput sa fac primii pasi dupa zece sedinte si pot spune ca am fost cea mai fericita din lume. La aproape doi ani de imobilizare, am reusit sa merg pe picioarele mele, avand nevoie doar de putin sprijin. Acum fac zilnic cel putin 20 de pasi si am speranta certa ca m-as putea vindeca. Cel mai mare vis al meu este sa ma duc iarasi la scoala pe picioarele mele", ne mai spune Alina.
Vasile Iurascu ne povesteste din ce motive a ajuns el la cojoterapie: "Am 56 de ani,