Alimentatia si sistemul imunitar- Medicina oficiala a ajuns, in sfarsit, la concluzia ca fructele, legumele si unele minerale ajuta sistemul imunitar salupte cu boala. Cea mai buna metoda pentru a ne pastra sanatatea e hrana - Dupa studii laborioase si indelungate, medicina occidentala a ajuns, in s...
Alimentatia si sistemul imunitar- Medicina oficiala a ajuns, in sfarsit, la concluzia ca fructele, legumele si unele minerale ajuta sistemul imunitar salupte cu boala. Cea mai buna metoda pentru a ne pastra sanatatea e hrana - Dupa studii laborioase si indelungate, medicina occidentala a ajuns, in sfarsit, la concluzia ca hrana pe care o punem in farfurie e decisiva pentru calitatea si durata vietii. Iar cand lucrul acesta e afirmat de savanti, trebuie sa ii credem. Punctul lor de vedere e clar: sistemul imunitar poate fi influentat masiv prin alimentatie. Medicii spera ca fiecare dintre noi ne-am putea reduce riscul imbolnavirii de cancer, infarct, gripa sau infectii, alimentandu-ne corect. O formula miraculoasa: programul "5 pe zi"
"Oamenii sunt din ce in ce mai constienti de cat de important este sa-si mentina sanatos sistemul imunitar pana la o varsta inaintata", spun cercetatorii, "si daca acest lucru poate fi realizat prin alegerea inteleapta a alimentelor, cu atat mai bine, pentru ca, la urma urmelor, toata lumea trebuie sa manance."
Intre timp, au si fost identificate substantele bioactive care influenteaza sistemul imunitar: vitaminele A, B6, C si E, zincul, seleniul, cuprul, fierul si substantele vegetale secundare (precum beta-carotenul sau licopina). Decisive sunt si grasimile: cate si de care consumam? Studiile confirma faptul ca imunitatea organismului creste o data cu eliminarea sau reducerea grasimilor din alimentatie.
Recomandarile specialistilor pentru o zi sunt:
- o portie de legume crude;
- o portie de legume fie