Tonetele care vand paine functioneaza la ora actuala fara autorizatie sanitara si reprezinta, pe timp de vara, un real pericol pentru sanatatea publica. Se pare ca Directia de Sanatate Publica a aprobat, pentru anul acesta, nici mai mult, nici mai putin decat... toate cererile primite, fara a fi verificate insa pe teren.
Prin urmare, o serie de firme desfac produse alimentare si bauturi alcoolice in conditii total improprii domeniului in care sunt autorizate sa functioneze. Un exemplu in acest sens il constituie barul (daca i se poate spune asa) Doi Lei din statia de tramvai Padure, bar de categoria a III-a de clasificare datorita conditiilor insalubre pe care le ofera; insa "barul" nu ar putea primi in mod normal avizul sanitar de functionare.
In aceeasi situatie se afla si o multime de tonete, unde se vand produse alimentare usor alterabile, dar care au primit autorizatia sanitara pe anul in curs.
Intrebare: de ce au primit atat de usor aceste firme autorizatiile necesare, cand se stie deja ce efecte nimicitoare a avut anul trecut epidemia de meningita? Mai ales in conditiile in care Ministerul Sanatatii a promis ca, anul acesta, epidemiile nu vor mai izbucni.
Vom reveni.
PV
Tonetele care vand paine functioneaza la ora actuala fara autorizatie sanitara si reprezinta, pe timp de vara, un real pericol pentru sanatatea publica. Se pare ca Directia de Sanatate Publica a aprobat, pentru anul acesta, nici mai mult, nici mai putin decat... toate cererile primite, fara a fi verificate insa pe teren.
Prin urmare, o serie de firme desfac produse alimentare si bauturi alcoolice in conditii total improprii domeniului in care sunt autorizate sa functioneze. Un exemplu in acest sens il constituie barul (daca i se poate spune asa) Doi Lei din statia de tramvai Padure, bar de categoria a III-a de clasificare datorita conditiilor insa