Ajutati-i pe moti sa-si refaca lacasele monahale. Locul unde ingerii canta si soarele rasare de doua ori Muntii Apuseni, incarcati de legenda si de istorie, ascund in inima unei Romanii nelinistite si neasezate, comori nebanuite de spiritualitate si liniste, formate din sufletele curate ale locuitori...
Ajutati-i pe moti sa-si refaca lacasele monahale
Locul unde ingerii canta si soarele rasare de doua ori Muntii Apuseni, incarcati de legenda si de istorie, ascund in inima unei Romanii nelinistite si neasezate, comori nebanuite de spiritualitate si liniste, formate din sufletele curate ale locuitorilor acestei zone, precum si din salba de manastiri care s-au redeschis sau care s-au inaltat dupa 1989.
Parasind asfaltul comod al soselei Alba-Iulia - Campeni - Turda, la 40 kilometri de Campeni, in dreptul comunei Salciua, un drum forestier ce serpuieste de-a lungul Vaii Morilor ne conduce spre o lume de vis. In departare, stanca numita "Bulz" inchide calea, formand cu Muntele Bedeleu un amfiteatru impadurit. Aici, pe o colina blanda, ascunsa intr-o livada, stramosii motilor de azi au construit o bisericuta de lemn, cu hramul "Cuvioasa Parascheva", atestata documentar la anul 1797, pe locul unui schit distrus de generalul Bukow in anul 1762. Traditia manastireasca din aceste locuri binecuvantate de Dumnezeu este confirmata de insemnarile de pe originalul Cazaniei de la 1643 a lui Varlaam, exemplar pastrat pana astazi la Muzeul National al Unirii din Alba-Iulia.
Bisericuta de lemn are forma de nava cu pridvor, specifica stilului ardelenesc. In Sfantul Altar si pe iconostas se pastreaza pictura originala de la 1844, iar in naos se afla doua icoane facatoare de minuni: icoana Deisis si icoana Maicii Domnului.
Intrand pentru prima data in aceasta bisericuta esti intampinat de simplitatea care odihneste sufletul. Vizitatorii, credinciosi sau mai