Legumele saptamaniiCiupercile- Cu palaria lui alba si carnea tare si dulce, champignonul se preteaza la supe, salate, mancaruri, placinte si tarte, daruindu-le o nota discreta si parfumata de fantezie -Supa-crema de ciuperci Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci, 90 g unt, o ceapa mare toc...
Legumele saptamaniiCiupercile- Cu palaria lui alba si carnea tare si dulce, champignonul se preteaza la supe, salate, mancaruri, placinte si tarte, daruindu-le o nota discreta si parfumata de fantezie -Supa-crema de ciuperci Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci, 90 g unt, o ceapa mare tocata, un catel de usturoi zdrobit, 2 linguri faina, 1 l concentrat de pasare (apa+Knorr), o foaie de dafin, sare, piper proaspat macinat, 125 ml smantana.
Mod de preparare: Se freaca ciupercile cu un stergar ud si se taie coditele. Se pune untul sa se incinga intr-o oala mai mare si se calesc ceapa si usturoiul pana ce devin sticloase. Se adauga ciupercile taiate mai mare si se prajesc si ele circa trei minute la foc iute, amestecand intr-una. Se presara faina peste ciuperci, se amesteca bine si se sting cu zeama de carne fierbinte. Cand dau in clocot, se adauga foaia de dafin si se mai lasa zece minute sa fiarba incet. Se scoate foaia de dafin si se lasa supa sa se raceasca. Se trece prin sita (sau se introduce in mixer) pentru a obtine o crema fina, se sareaza, se pipereaza si se pune din nou pe foc sa se-nfierbante bine. Inainte de-a o servi, supa-crema se drege cu smantana. Placinta cu ficatei de pui si ciuperci Ingrediente (pentru 6 persoane): doua foi de aluat fraged, 500 g ficatei de pui, 8 ciuperci mari, 2 cepe, 2 oua, 250 ml smantana groasa, 2 linguri patrunjel verde tocat, doua linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se toaca marunt. Se incinge uleiu