Dupa ce au epuizat toate caile violente, "strategia" disponibilizatilor de la Tepro s-a schimbat. In decurs de numai cateva saptamani, acestia i-au actionat in instanta pe prefectul Florin Vitan, pe presedintele Consiliului Judetean Iasi, Vladimir Tanasoiu, si pe comandantul Corpului Gardienilor Publici din Iasi, col.(r) Gheorghe Costan. Totul a culminat cu actionarea in judecata a statului roman, in opinia disponibilizatilor pentru nerespectarea prevederilor Constitutiei si a celor mai elementare drepturi ale omului.
In plus, unii magistrati ieseni au fost acuzati de Virgil Sahleanu ca, in timpul interogarii salariatilor de la Tepro, ca urmare a manifestatiilor de protest din luna iunie degenerate in confruntari violente, au practicat metode asemanatoare cu cele folosite de Gestapo.
La ultima sedinta de anul trecut a Biroului Executiv al Sindicatului liber Tepro, membrii acestuia au stabilit "strategia" pe anul 2000. Desi acestia promiteau noi manifestari de protest, in cazul in care negocierile privind semnarea contractului colectiv de munca ar fi esuat, in primele luni ale acestui an a fost liniste.
Exceptie a facut ziua de miercuri, 15 martie, cand aproape 50 de disponibilizati de la Tepro au pichetat, timp de mai bine de o ora si jumatate, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, acuzand procurorii ca blocheaza "dosarele Tepro".
Dupa ce au epuizat toate caile violente, "strategia" disponibilizatilor de la Tepro s-a schimbat. In decurs de numai cateva saptamani, acestia i-au actionat in instanta pe prefectul Florin Vitan, pe presedintele Consiliului Judetean Iasi, Vladimir Tanasoiu, si pe comandantul Corpului Gardienilor Publici din Iasi, col.(r) Gheorghe Costan. Totul a culminat cu actionarea in judecata a statului roman, in opinia disponibilizatilor pentru nerespectarea prevederilor Constitutiei si a celor mai elementare drept