•Firmele vor aduce la cunostinta guvernului principalele probleme cu care se confrunta •Membrii Camerelor de Comert si Industrie spera sa nu mai participe la inca un dialog al surzilor
Situatia economica existenta a facut ca intreg sistemul cameral din Romania -reprezentat de cele 41 de Camere de Comert si Industrie (CCI) din tara si de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti - sa traga un semnal de alarma in vederea inceperii unui dialog real si deschis cu reprezentantii Puterii. In opinia membrilor CCI, accentul va trebui pus pe doua mari directii, privind strategia de dezvoltare economica si procesul de privatizare (sau lichidare) a firmelor cu datorii foarte mari.
Intr-un raport ce va fi prezentat guvernului se afirma ca, in elaborarea strategiei de dezvoltare economica, baza trebuie sa o constituie acoperirea necesitatilor de masa, cum ar fi industria agroalimentara, dezvoltarea infrastructurii de transport si telecomunicatii, producerea de medicamente, dezvoltarea turismului si industria de mobila.
In ceea ce priveste procesul de privatizare, acesta ar trebui sa se desfasoare in baza criteriului de competitivitate, in cadrul unei concurente loiale, in care sa nu mai existe monopolul intreprinderilor cu capital majoritar de stat.
Pericolul ce planeaza asupra IMM
In ceea ce priveste sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), in opinia directorului grupului de firme Melcret, Corneliu Veliscu, membru in colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie Iasi, acest sector "are in primul rand nevoie de o legislatie care sa sprijine dezvoltarea economica". La ora actuala, pentru majorarea capitalului social se percepe un impozit de 10% din respectiva majorare, fapt considerat de neacceptat. "Desi am marit capitalul social al grupului meu de firme in fiecare an, inc