Retete din Bella ItaliaSpaghetti cu rosii. Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, 250 g mozzarella (sau telemea noua), 500 g rosii marunte, o legatura busuioc, 6 linguri ulei, piper, sare.. Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Rosiile spalate se taie felii subti...
Retete din Bella ItaliaSpaghetti cu rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, 250 g mozzarella (sau telemea noua), 500 g rosii marunte, o legatura busuioc, 6 linguri ulei, piper, sare.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Rosiile spalate se taie felii subtiri, iar branza - cubulete. Busuiocul se spala, se zvanta si se taie marunt. Se pun intr-un castron rosiile, branza, busuiocul si uleiul, se sareaza, se pipereaza si se adauga spaghetele fierte si scurse.Taietei in sos de lamaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g taietei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierb taieteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taieteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.Risotto cu ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobulrotund, un varf de cutit de sofran (0,1 g), 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval.
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se