•CASS trebuia sa finanteze cu 2,5 miliarde lei pana in ianuarie 2000
Cu ajutorul mai multor institutii din Iasi si a unui investitor strain, Casa de Asigurari Sociale de Sanatate avea in program, in toamna anului trecut, infiintarea unui nou Serviciu de Ambulanta, in cadrul unui Program Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. Pentru dispecerat, programul Remsey trebuia sa acopere 85% din necesar, restul de 50.000 de dolari urmand a fi dat de celelalte parti. Pentru prespital ar fi fost necesare doua ambulante cu dotarea de rigoare, investitie ce se ridica la 200.000 de marci germane. Pentru buna functionare a sistemului, se planificase o investitie initiala de 5.000 de dolari si 230.000 de dolari preturi standard, restul urmand a fi achizitionat prin proiectul care ar fi trebuit sustinut de organismele europene, in momentul functionarii primelor unitati. Programul urma a fi realizat cu ajutorul prefecturii, primariei, Romtelecom, Inspectoratului Judetean de Politie, Brigada de Pompieri, Spitalul "Sf. Spiridon", Statia de Salvare si Directia pentru Sanatate Publica.
In total, CASS trebuia sa participe la program cu suma de 190.000 de marci germane si 50.000 de dolari, adica 2,5 miliarde de lei, pana la 15 ianuarie 2000.
Proiectul a cazut deoarece investitorul strain a auzit de bugetul auster al Casei de Asigurari
Chiar daca medicii au facut cursuri de perfectionare la Tirgu Mures, unde exista singurul Serviciu de Ambulanta occidental din tara, la Iasi, programul a fost abandonat, cel putin deocamdata. "Proiectul a cazut deoarece investitorul strain a auzit de bugetul auster pe trimestrul I al acestui an al Casei de Asigurari Sociale de Sanatate. Investitorul strain ne-a spus ca doreste, mai intai, sa se consolideze in Transilvania si a amanat totul. Dar asta nu inseamna ca nu va fi realizat", a declarat, ier