Uleiul in care ati prajit peste isi va pierde mirosul daca adaugati in el zeama de lamaie.. Maslinele negre se pastreaza intr-un vas de lut cu ulei, doi catei de usturoi si cimbru. Dupa ce se termina maslinele, nu aruncati untdelemnul! E foarte bun in salate.. Legumele vestede isi revin daca sunt puse...
•Uleiul in care ati prajit peste isi va pierde mirosul daca adaugati in el zeama de lamaie.
•Maslinele negre se pastreaza intr-un vas de lut cu ulei, doi catei de usturoi si cimbru. Dupa ce se termina maslinele, nu aruncati untdelemnul! E foarte bun in salate.
•Legumele vestede isi revin daca sunt puse in apa cu otet si zahar.
•Vopseaua nu mai curge pe manerul pensulei daca ii varati coada intr-o jumatate de minge, cu gura in sus. Picaturile de prisos se aduna in ea.
•Mirosul de usturoi de pe maini dispare cu zat de cafea, cel de ceapa - prin frecarea degetelor cu patrunjel, iar cel de peste - prin frecarea cu sare, inainte de a va spala.
•Mainile dvs. vor deveni foarte fine, daca le ungeti cu putin din piureul de cartofi preparat pentru masa. Apoi le clatiti cu apa.
•Mainile inrosite din cauza frigului sau a muncilor casnice isi revin daca le faceti o baie cu apa calda sarata, apoi le ungeti cu o crema sau unt.
(Aronet Laura - Str. Unirii nr. 48, loc. Musenita, jud. Suceava, cod 5863)
•Dulceata nu se zahariseste daca se sterge marginea cratitei, in timpul fiertului, cu o carpa curata, inmuiata in apa rece.
•Nucile intrebuintate la torturi si prajituri capata un gust placut, de alune, daca sunt prajite putin in cuptor, inainte de a fi folosite.
•Sughitul trece imediat daca inghititi incet, fara sa respirati, o lingurita cu zahar pudra.
•Piscaturile de insecte trec daca locul se freaca bine cu patru frunze diferite.
•Aftele s