Terasa-bar Traian,
"cel mai plăcut loc din Cartier" Aşa ne-a venit nouă să-i spunem, ca reclamă. E plăcut că dăm bere la halbă, dăm mici şi eu sînt Ciprian barmanul şi încerc să fac o ambianţă ca să se comande, să se prepare şi să se plătească. Eu am plăcere să ofer consumatorilor băuturi ca ţuica, trascăul, vin superior de regiune, bere la halbă, un rom mic, un cognac românesc de calitate. Cel mai băut este trascăul fiindcă este ieftin şi se bea repede, peste cap. E o plăcere să vii la noi. La noi sînt trei-patru persoane mai tot timpul, dar gradul de ocupare este pe la patru, patru jumătate, atunci avem în jur de cincisprezece persoane. Eu cred că e de vină locul, aici fiind populaţie de culoare ţigănească, vrea să bea acasă, deşi noi scriem pe firmă că e loc plăcut aici.
Patronul a făcut o tombolă ca să ajute la gradul de ocupare. Dacă dădeai comandă de treizeci pe săptămînă atunci cîştigai un rom sau un trascău gratis. Dar ţiganii... nu ne-au lăsat, a doua zi au venit mulţi, că ei beau de treizeci de mii şi să le dau gratisul. Eu, Ciprian, sînt obosit şi supărat că dimineaţa vin din Dămăroaia, aşez două mese în faţă, nu pun muşama, că vin muştele, şi ţiganii aduc muşte şi oameni nespălaţi că nu locuiesc la bloc. Şi vin ăia care beau de dimineaţa şi că vor pe datorie, dar eu nu le dau că nu plătesc. Vin meseriaşii de la construit, că pleacă pe la magazin după scule şi se opresc aici şi pe la prînz e linişte. Stau pe ladă şi mă uit pe stradă. Şi ce vedeţi acolo? Dar nu văd, că vara e verdeaţă. Eugen ISTODOR
Terasa-bar Traian,
"cel mai plăcut loc din Cartier" Aşa ne-a venit nouă să-i spunem, ca reclamă. E plăcut că dăm bere la halbă, dăm mici şi eu sînt Ciprian barmanul şi încerc să fac o ambianţă ca să se comande, să se prepare şi să se plătească. Eu am plăcere să ofer consumatorilor băuturi ca ţuica, trascăul, vin superior de regiune,