Cele cinci zile ale editiei a 8-a a Tirgului International de Carte BOOKAREST au fost pline de manifestari culturale care au stat, bineinteles, sub semnul cartii. Au fost lansate citeva sute de volume, unele aparute deja pe piata, altele inedite, pe care cititorii le-au putut vedea aici pentru prima data. Cu reducere sau fara, cartile s-au cumparat indiferent de pretul pe care il aveau inscris pe coperta. Vizitatorii au avut deosebita bucurie de a se intilni sau reintilni cu autorii lor preferati, de a primi autografe sau doar de a-i vedea de la distanta si de a le asculta cuvintele de intimpinare la lansari.
Standurile, mai mari sau mai mici, mai mult sau mai putin frumoase (in functie si de posibilitatile financiare ale editurilor), au fost pline pina la refuz de carti pe toate gusturile, de la dictionare si materiale didactice pina la volume in editii de lux.
Lansarile de carte au fost dublate de cele ale unor reviste si CD-uri si de intilnirea cu vedete promovate de posturile romanesti de televiziune. Au avut loc numeroase conferinte si dezbateri pe teme culturale, evocari ale unor autori cunoscuti si recent disparuti, ca Marian Papahagi, Mircea Zaciu si Ovid S. Crohmalniceanu (organizate de Asociatia Scriitorilor Profesionisti din Romania – ASPRO). Cel dintii a constituit si tema de referinta unui colocviu mijlocit de Catedra de limba italiana a Universitatii din Bucuresti.
S-au dat premii, de la cele pentru concursuri si tombole desfasurate in Tirg si pina la premiile anuale oferite scriitorilor de ASPRO, editurilor – de Asociatia Editorilor din Romania (AER) si traducatorilor – de Consiliul Britanic.
Au fost invitati din multe tari, care si-au exprimat entuziasmul si surpriza de a vedea in Romania un Tirg pe masura celor cu renume international. Marea Britanie, invitatul de onoare al acestei editii, a oferit publicului ro