Cîrciuma 3: "Omul bun",
în gura Pieţei Matache Sînteţi femeie. Faceţi mici. Cum de v-aţi specializat? Altceva ce să fac? E o muncă. Lucrez de mulţi ani în domeniu, cam de şapte-opt ani... Poate asta mi-a dat Dumnezeu. Eu ştiu? Mai ales că am ajuns aici din întîmplare. Trecînd prin Piaţă, am vorbit cu patronul şi mi-a zis să vin. Am venit. De ce-i zice crîşmei "Omul bun"? Dar mi se pare că e "Viena". "Viena" îi zice. "Omul bun" i-a zis că la noi şi micii sînt un pic mai ieftini şi, probabil, felul cum serveşte, eu ştiu... Mîncaţi micii făcuţi de dvs.? Cîteodată, cînd am eu o poftă. Cînd, adică? Cînd am eu o poftă e cînd se face iarna şi vara. La început, că mă simt eu bine, vai de sufletul meu! Dar să ştiţi, eu nu descreditez omul. Eu, şi pentru mine, şi pentru alţii îi prăjesc foarte bine. Şi cum simţiţi că sînt pătrunşi? Să nu fie roşu la capete... Dacă micul nu este roşu la capete, e că e pătruns. Ce e micul? Unii oameni mănîncă de foame, unii oameni mănîncă de poftă, că-i văd pe ăia care mănîncă de foame. Cam aşa. Unii mănîncă de foame şi unii de poftă. Cui îi place, în general, carne la grătar, pentru cineva e plăcut. Micul e distracţie şi carne. Ieşi la distracţie, iei o carne, vai de sufletul meu! Dar de ce nu vorbiţi cu şefu'? Dumnealui e şeful! Vă salut! Am văzut firma "Omul bun" şi încerc să aflu cum v-a venit ideea acestei denumiri. "Omul bun" e făcut în '91 şi de atunci aşa a rămas. De atunci au fost 9 patroni. Ştiţi, am luat "Omul bun" că se dă şi casa şi-mi convine fiindcă e ieftin, e cît o tarabă în Militari. Şi nu v-aţi gîndit să faceţi ca numele să devină renume? Sincer, aici se cunoaşte "La Pomul lăudat", aşa ştia taică-meu de treizeci de ani, că e teiul ăsta aici. Aţi cumpărat-o. De ce? Comerţ, e Matache, e Gara... oameni confort III. Cea mai joasă speţă. Toată lumea ştie, bodegă, oameni confort III. Supravieţuim... aveam un angajat, a