Ministerul Sanatatii a anuntat, in urma cu cateva zile, ca 17% din personalul acestuia va fi disponibilizat. Se impune aceasta masura deoarece bugetul ce urmeaza a fi alocat sanatatii este insuficient. Prin proiectul de buget, Ministerului Sanatatii i-au fost alocate doar 4,4 miliarde lei, in loc de 11,5 miliarde lei cat ar trebui, ceea ce va duce la reducerea personalului si la intreruperea investitiilor incepute in 1999. Totodata, s-a anuntat ca vor fi afectate si programele de sanatate finantate de la bugetul de stat, desfasurandu-se normal doar activitatile sustinute financiar de Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate. Disponibilizarile vor incepe in perioada urmatoare si la Directia de Sanatate Publica Iasi. "Cand am facut organigrama anul trecut, am lasat un fel de rezerva, gandindu-ma ca s-ar putea ajunge la reduceri de personal. Aveam alocate 267 de posturi si nu sunt ocupate decat 230", ne-a declarat directorul DSP, doctorul Petru Scripcariu.
In Consiliul de Administratie al DSP care s-a tinut in urma cu doua zile s-a decis ca disponibilizarea celor circa 40 de posturi sa se faca prin pensionari, jumatati de norma, prin plata cu ora a unor salariati si prin renuntarea la posturilor vacante, fiind afectati doar angajatii DSP. Disponibilizarile se vor face in perioada 1-30 iunie, iar persoanele care vor ramane fara loc de munca vor fi triate de catre sefii departamentelor din cadrul Directiei de Sanatate Publica.
Cristina HURDUBAIA
Ministerul Sanatatii a anuntat, in urma cu cateva zile, ca 17% din personalul acestuia va fi disponibilizat. Se impune aceasta masura deoarece bugetul ce urmeaza a fi alocat sanatatii este insuficient. Prin proiectul de buget, Ministerului Sanatatii i-au fost alocate doar 4,4 miliarde lei, in loc de 11,5 miliarde lei cat ar trebui, ceea ce va duce la reducerea personalului si la intreruperea investit